W czasie poniedziałkowego Święta Sękacza w Żytkiejmach, jedną z atrakcji było pieczenie sękacza-giganta. Młody turysta z Gdyni, Janek Krążel (na zdjęciu w niebieskiej koszulce) spędził z aparatem blisko półtorej godziny dokumentując proces powstawania tego niecodziennego wypieku. Prezentujemy unikalny materiał szkoleniowy, zdradzający tajniki tradycyjnego wypieku sękaczy, być może zachęci kogoś do naśladownictwa.
Powiązane artykuły
-
Zapraszamy na wieczór poetycki
Odbędzie się 28 listopada w czwartek i rozpocznie o 16.30. Gościmy w gołdapskiej Pijalni Wód. -
Planszówki zapraszają
Biblioteka Publiczna w Gołdapi serdecznie zaprasza wszystkich miłośników i kolekcjonerów gier planszowych na cykliczne spotkanie, które... -
Otwarcie wystawy IV Gołdapskiego Biennale Fotografii
Dziś (22 listopada) w Galerii K2 Domu Kultury w Gołdapi odbyło się uroczyste otwarcie wystawy IV...